Verkaveling aan de Wolfputstraat in Oostakker: 25 appartementen zijn klaar voor verhuur

Het nieuwe appartementsgebouw van sociale huisvestingsmaatschappij Volkshaard in Stokt - nabij de Wolfputstraat - in Oostakker (Gent) is voorlopig opgeleverd. Deze week nemen de eerste huurders al hun intrek in de 25 nieuwbouwappartementen. En ook voor sociale kandidaat-kopers uit Oostakker is er goed nieuws: zustermaatschappij Kleine Landeigendom Het Volk is namelijk in dezelfde verkaveling begonnen met de bouw van 36 koopwoningen.

“Met de bouw van het appartementsgebouw van Volkshaard zijn we al gestart in februari 2017”, klinkt het bij Hans Heyse, directeur van de twee huisvestingsmaatschappijen. “De werken werden uitgevoerd door Bouwonderneming Damman nv uit Deerlijk. Exact twee jaar later krijgen de eerste bewoners de sleutels van hun nieuw huurappartement.”

Ontwerp
Het ontwerp van het appartementsgebouw is van de hand van AVA Partners Architects & Planners uit Gent. “Er zijn 12 duplexappartementen, voorzien van twee slaapkamers en een tuin”, vertelt directeur Heyse. “Daarnaast zijn er ook 13 appartementen met een terras, waarvan 6 met twee slaapkamers en 7 met één slaapkamer.”

Het appartementsgebouw heeft een groendak, een regenwaterpomp, een lift, een fietsenberging en een ondergrondse parkeergarage. “In die garage is ook een individuele berging voorzien voor de huurders”, vult directeur Heyse aan. Het kostenplaatje van dit alles? “Bijna 3,5 miljoen euro, zonder btw, of gemiddeld bijna 140.000 euro per appartement”, klinkt het.

36 koopwoningen
Naast het appartementsgebouw komen in dezelfde verkaveling ook nog 36 sociale koopwoningen van zustermaatschappij Kleine Landeigendom Het Volk, ontworpen door dezelfde architect. “De bouw daarvan is vorige week maandag begonnen”, vertelt directeur Heyse. De werken zijn in handen van Wyckaert uit Gent. “Als alles volgens plan verloopt, moeten de koopwoningen klaar zijn in mei 2020.”

35 woningen hebben drie slaapkamers, 25 daarvan zijn voorzien om 4 personen te huisvesten, de 10 andere zijn zelfs voor 5 personen. De laatste woning heeft 2 slaapkamers en is voorzien voor 4 personen. “Elke woning krijgt ook een regenwaterput en een eigen garage”, klinkt het. Samen zijn de 36 woningen goed voor een bestelbedrag van 5,57 miljoen euro, exclusief btw.

Wie geïnteresseerd is om een sociale koopwoning aan te kopen, moet zich eerst inschrijven in het register van zijn gemeente(s) naar keuze bij Kleine Landeigendom Het Volk. Meer info over de voorwaarden en de inschrijvings- en toewijzingsprocedure vindt u op www.klehetvolk.be.

volkshaard