Eindelijk: de 30 aanleunflats van Volkshaard bij OCMW-rusthuis Wielkine in Nazareth zijn klaar voor verhuur

De 30 aanleunflats van sociale huisvestingsmaatschappij Volkshaard bij het OCMW-rusthuis Wielkine zijn klaar: deze week kunnen de eerste huurders er al in. Eindelijk, want volgens de oorspronkelijke planning hadden de flats al in oktober 2015 voorlopig opgeleverd moeten worden. Maar het plotse faillissement van Bouwcentrale Modern nv – de oorspronkelijke aannemer van de werken – stak daar een stokje voor.
 

“We hebben er inderdaad 4 jaar langer op moeten wachten dan voorzien”, klinkt het bij directeur Hans Heyse van Volkshaard. “Doordat Bouwcentrale Modern failliet ging in januari 2016, moesten we op zoek naar een nieuwe aannemer om de werken verder te zetten. De  procedures die daarbij kwamen kijken, namen meer dan anderhalf jaar in beslag.”

De werken konden uiteindelijk opnieuw aangevat worden in oktober 2017, met een nieuwe aannemer: Everaert-Cooreman nv uit Berlare. “Zij moesten de achtergelaten werf natuurlijk volledig aanpakken. Twee jaar later zijn we dan ook blij dat we 30 aanleunflats in Nazareth eindelijk voorlopig kunnen opleveren”, aldus de directeur.

Ontwerp
De aanleunflats zijn bedoeld voor mensen die zorgbehoevend zijn, maar wel nog zelfstandig kunnen wonen. De huurders zullen gebruik kunnen maken van de diensten van het OCMW-rusthuis Wielkine, dat er vlak naast ligt.

De appartementen zijn een ontwerp van AVA Partners Architects & Planners, verspreid over 3 verdiepingen. “Er zijn 25 flats met één slaapkamer en 5 met twee slaapkamers”, klinkt het bij directeur Heyse. “Er worden parkeerplaatsen voorzien aan de Zwanestraat, er is een grote fietsenberging en elk appartement heeft een eigen terras en berging. Bovendien wordt er gebruikgemaakt van opgeslagen regenwater om de toiletten door te spoelen.”

Verhuur
Deze week krijgen de eerste huurders al de sleutels van hun nieuwe appartement. Naast deze 30 aanleunflats verhuurt Volkshaard nog 46 woningen en 37 appartementen in Nazareth. En daar zal het niet bij blijven: er zijn ook nog studies aan de gang voor nieuwe woningen in de Stropstraat en nieuwe appartementen in de Deinzestraat en in Eke.

Zustermaatschappij Kleine Landeigendom het Volk is op haar beurt bezig met de voorbereidingen van de bouw van 26 sociale koopwoningen in de Stropstraat, die binnenkort begint. Er zijn ook studies bezig voor extra koopwoningen in de Drapstraat en in de Ommegangstraat.

volkshaard